Äggboll - Eggball 55cm

D55xL85cm [storlek anges som maxstorlek]:Fyra färger: grön, lila, svart och rosaÄggbollen är den mest kompletta balansprodukten som vi har att arbeta

Artikelnummer: 53
Leverantör: K9Design
Dela

D55xL85cm [storlek anges som maxstorlek]:

Fyra färger: grön, lila, svart och rosa

Äggbollen är den mest kompletta balansprodukten som vi har att arbeta med..
Äggbollarna är tillverkade i ett exklusivt material som gör att bollen sakta sjunker ihop om det uppstår ett litet hål eller en reva i den.
K9Designs äggbollar är tillverkade i ett material som dessutom gynnar ett bättre fäste för hundens tassar.

Äggbollen är ett bra komplement vid friskvårdsträning. Man anpassar boll efter hundens längd, den ska kunna ha korrekt position när den arbetar på äggbollen.
Den rör sej åt alla håll vilket bidrar till att hunden får lov att parera och på så sätt använda sin bålstabilitet samt alla sina primära rörelsemuskler.

När man påbörjar sin träning på äggbollen ska den vara hårt pumpad men EJ över maxstorlek, när hunden har blivit duktigare och säkrare kan man släppa ur luft då det är svårare för hunden.

SÄKERHET! Det är av yttersta vikt att bollen stabiliseras så den inte kan rulla iväg och hunden riskerar att skada sej. Hundens klor ska hållas korta ej vara nyklippta samt rena, torra tassar vid träning på bollen för att minska risk för skada på boll och hund. Bollen ska ej läggas på vasst underlag, ställas mot vassa hörn eller hållas mot värmekällor.